Ne grem na kolena 🙂

Smo ljudje, ki so nas že starši naučili vljudnega in odgovornega vedenja, ubogljivosti in neproblematičnosti. Navajeni smo skloniti glavo, požreti zamero in se prikloniti. Stisnjeni v kot čakamo, da se situacija umiri in nadaljujemo z ustaljenim načinom življenja. Dokler se nekoč ne vprašamo ... ?

In smo ljudje, ki se upiramo in trmasto vztrajamo pri svojem. Kljub temu, da nas naša trmoglavost praviloma pripelje v konfliktne situacije, v nove in neznane zgodbe, se ne damo. Rinemo z glavo skozi zid in naredimo vse, da ne bi padli na kolena.

Kdaj in komu je dobro popustiti? Čemu se odpovemo v obeh primerih in kaj pridobimo? Kje je prava meja? Kdaj zadovoljiti naše potrebe in zahteve?

Dr. Vesna Vuk Godina je ena od soustvarjalk šole Učenje za življenje, ki poteka v  Ljubljani, Mariboru in Kopru.
Toplo vabljeni k ogledu programa in k prijavi!

Dr. Vesna Vuk Godina

Vesna Vuk Godina je doktorica sociolških znanosti in profesorica socialne in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti v Mariboru in na FDV v Ljubljani. Temperamentna in kritična predavateljica svoje mnenje vedno deli odkrito in neposredno. Njena predavanja sprožijo veliko zanimanja in udeležencev nikoli ne pustijo ravnodušnih. Svoja stališča jasno izraža tudi v kolumnah več slovenskih medijev. Je strastna raziskovalka, predavateljica, avtorica in mama. V letu 2015 je izdala knjigo Zablode postsocializma.