Ljubljana, 14., 21. in 28. september 2017

Vsi vemo, da moramo preteklost sprejeti takšno, kot je bila, saj je vsak od nas v danem trenutku naredil tako, kot je najbolje znal in zmogel. To velja za nas, naše starše, otroke, partnerje, prijatelje, sodelavce, ... Kar je bilo je bilo in tega ne moremo spremeniti. Kljub temu, nas nitke preteklosti v življenju pogosto spremljajo, mi pa se sprašujemo kako in na kakšen način preteklost sprejeti.

Pa je res za vse, kar se nam dogaja danes kriva preteklost? Kako nas zaznamujejo sledi otroštva? Kako na naše odnose vplivajo pretekle izkušnje? Kaj si zapomnijo naše celice? Kakšno vibracijo ustvarjamo?

Na treh zaporednih srečanjih bomo poskušali razumeti kako na nas vpliva preteklost in se osvoboditi vseh nepotrebnih bremen, da bomo lažje in bolj sproščeno živeli danes, zaupali v življenje in ljubeče kreirali prihodnost.

Melita Kuhar

Urban Urbanc

Neli Rep

Melita Kuhar, socialna pedagoginja, svetovalka glede partnerskih odnosov, družinske dinamike ter vzgoje najstnikov in otrok: Kako premagovati pasti lastnih vzorcev skozi zdravo grajeno osebnostno rast. 

Urban Urbanc, avtor, predavatelj in svetovalec za zdrav način življenja ter za medsebojne odnose in diplomant Fakultete za šport: Kako svoje življenje zaživeti bolj polno in radostno, ter v sebi najti vse tisto, kar tako močno iščemo zunaj sebe;

 

Neli Rep, priznana bioterapevtka in poznavalka kozmičnih zakonov, karme in delovanja uma: V trenutku, ko smo pripravljeni, lahko v naše življenje stopi prav tisti človek, ki ga potrebujemo, da z njegovo pomočjo predelamo določeno lekcijo.

Otroštvo, vzgoja in posledice

Vedenje staršev do otroka in vzgojne strategije ter pričakovanja staršev oblikujejo vzorce in prepričanja, ki nas kasneje v odraslem življenju vodijo v bolj ali manj ne/uspešne rešitve in odnose. Na srečanju o sledeh preteklosti se bomo naučili, kako ozavestiti in preobraziti vzorce, ki nam ne služijo več, saj smo odrasli ljudje, kako biti bolj sočutni in prijazni do sebe in kako se pogumno soočati z lastnimi prepričanji v spoznanju, da jih zmoremo preoblikovati v takšne, da nam bodo poslej služili, ko se bomo odločali za zdravo osebnostno rast in za razvoj naših skritih in spečih potencialov.

Zdravi in prebujeni odnosi

Sprejmi dejstvo, da je bila preteklost točno takšna, kakršna je bila - dokler je ne sprejmeš z mirom in ljubeznijo, boš prenašal nepotrebno breme.
Sprejmi dejstvo, da so v tem trenutku stvari točno takšne, kakršne so - dokler se jim upiraš, tratiš energijo in brez potrebe trpiš.
Sprejmi dejstvo, da si povsem svobodno bitje, ter da lahko izbiraš svoje misli, besede in dejanja ter ustvariš takšno prihodnost, kakršno si želiš.
Sprejemanje tega kar je, ta trenutek, je edini zavestni način, da se v ZDAJ lahko potopimo ter v njem ostanemo ves čas. 

 

 

Kar seješ, to žanješ

Življenje je v resnici spoznavanje samega sebe, vseh vzporednih življenj in resničnosti skozi naloge, odnose, preizkušnje, s katerimi se srečuješ vsak dan, na vsakem koraku. Vsak trenutek kreiramo svojo sedanjost in prihodnost. Ko se drugače, z večjim zavedanjem odzovemo na travmatično situacijo, na travmatičen odnos, lahko spreminjamo tudi svojo preteklost oziroma podobne travmatične vzorce v paralelnem življenju. Treba je samo izstopiti iz prevladujočega razmišljanja množice in biti to, kar si. Najtežja stvar in hkrati najbolj preprosta. Smo ljubezen, zato ljubimo!

Cena in prijava

Vstopnina za predavanji 21. in 28. septembra je 70€.
Če bi se želeli udeležiti samo srečanja Zdravi in prebujeni odnosi (Urban Urbanc, 21.9.) je cena 40€, za predavanje Kar seješ, to žanješ (Neli Rep, 28.9.) pa 50€.

Predavanja bodo potekala v čitalnici Študentskega kampusa na Pivovarniški ul. 6 v Ljubljani (rdeča hiša ob Pivovarni Union) od 18:00 do 20:00 ure.

Za prijavo na program izpolnite prijavnico, na podlagi katere boste prejeli predračun.

[gravityform id="16" title="false" description="false"]

Dodatne informacije na sola@ucenjezazivljenje.si.

Naše misli nikoli ne počivajo in se nenehno poigravajo s tem, da nekaj želijo, nekaj morajo, nekaj bodo, nekaj so, nekaj pač. Vseskozi. Opazite, da se vse to pravzaprav ne dogaja ne v pretekliku, ne v prihodnjiku, pač pa zdaj? Misli in čustva se odvijajo v sedanjem času. In delujemo v sedanjem času. Koliko tega iz preteklosti bi pa bilo ravno prav občutiti danes? Ohraniti tisto najboljše, tisto, kar nam povzroča nelagodje pa nevtralizirati ter procesirati v prihodnost. Videti je, da to kolesje, ki premleva in sortira ter vleče na vse strani, tako, da včasih prav boli, živi za preteklost. Mi pa želimo živeti v sedanjosti, kajne? Kako te slike in glasove ter tišino preteklosti narisati, uglasiti in jim dati pomen, da bomo lažje in bolj sproščeno živeli, zaupali v življenje in ljubeče kreirali prihodnost? Kako živeti prosti preteklosti, vam bomo razkrili na treh zaporednih srecanjih 14., 21. in 28. septembra 2017.