Spoznavam sebe

Zmoremo ali ne? Skoraj v vsaki situaciji obstaja možnost, da nekaj naredimo. Kako ta proces narediti zavesten in kako vzeti življenje v svoje roke? Katera je naša ključna veščina, ki jo je smiselno razvijati, če želimo pristno živeti in izražati sebe v vsakem trenutku? Kaj je torej tisti X faktor, ki prinaša uspeh? Kako svoje slabosti spremeniti v prednosti? Kako se osrediščiti v srcu, kako se slišati in najti svoje poslanstvo? Kako razviti ljubezen do sebe, da bi lahko razvili ljubezen do drugih? In katere so najpogostejše zmote o ljubezni? Človek, ki želi kakovostno živeti, se mora učiti raz-vezovati, od-vezovati, spuščati, opuščati.

Sprejemam druge

Da bi lahko ustvarili ali izboljšali odnos, moramo najprej spremeniti pomen, ki mu ga pripisujemo, spremeniti moramo svoja prepričanja o njem. Kako pokazati čustva kot npr. ljubosumje, zavrnitev, jezo v odnosu? Kakšen je naš odziv in kje delamo napake? Znamo reči ne? Zahvaljevanje, ponovno obujanje romantike, učenje veselja, iskanje pozitivnih presenečenji, skupno poglabljanje duhovnosti za srečen partnerski odnos, dobrobiti »napredne« spolnosti, ki je več kot seks. Kako vzgojiti otroka za življenje? Kako doseči, da bo zrasel v samostojno, odgovorno in zadovoljno osebo?

Ustvarjam vrednost

S kakšnimi triki bomo pritegnili pozornost poslušalca, kako naj pripravimo uvod in kako končamo, da si nas zapomnijo? Katere veščine bi morali obvladati, če si želimo učinkoviteje vplivati na druge za doseganje svojega cilja? Potrebujemo sposobnosti vplivanja na druge. Dobra novica je, da to lahko dosežemo v razmeroma kratkem času. Orodja za (še) bolj kreativno, konstruktivno, pozitivno in usmerjeno razmišljanje in delovanje. Zakaj je tako pomembno, da delamo to, kar nas veseli? Tehnika KISS in iskanje JIN JANGa. Nadzor nad osebnimi financami in akcijski načrt do finančnega obilja.

Oblikujem počutje

Nujno je razumeti, od kod prihajamo, ohranjati smisel življenja in razumeti odnose med telesom, umom in duhom. Kako se ubraniti večernega ropanja hladilnika, kako prečiti telesno in čustveno potrebo po nepravilni hrani? Katera hrana nam lahko pri tem pomaga? Osnovna pravila gibanja za lažje življenje združena v recept, s katerim si lahko vsakodnevno pomagamo. Nikoli ni prepozno naučiti se sporazumevanja z lastnim imunskim sistemom ter obvladati vzvode, s katerimi ga lahko po potrebi aktiviramo ali umirimo. Relacija med objektivno znanostjo in subjektivno duhovnostjo.