Samski v partnerstvu?

Je to, da najdeš pravega partnerja,  svojo sorodno dušo sreča ali morda obstajajo za to pravila?  In, kako veš, da je oseba, v katero se zaljubiš res tista prava in da ne gre le za tvoj ideal? Kje delamo napake, da faza zaljubljenosti ne preide vedno v fazo navezanosti in zaupanja, ter na koncu v dolgotrajno ljubezen? Včasih se odnos prekine že prej, pogosto pa pride do bolečega spoznanja, da je šlo v resnici le za zaljubljenost v ideal. Partnerja, vsak s s svojimi navadami, pričakovanji in željami ne najdeta več skupnega jezika. Soočata se s prepiri, zavrnitvami, umikanjem in molkom. Namesto občutka varnosti in ljubljenosti pride do občutka odtujenost in praznine. Namesto lahkotnosti, igrivosti in humornosti, je odnos prežet s skrivnostmi. Situacije so lahko težje, kot če bi bili samski. Govorimo o ljubezni, ki je ni?

Pa vendar ... Obstaja zemljevid zavedanja za vsakdanje življenje, ki pomaga, da v težjih situacijah, najdemo oporne točke v smer zbliževanja in povezanosti. V čustva usmerjeno delovanje pomaga  ponovno vzpostaviti čustveno bližino in telesni stik, kar je varni temelj za dolga leta skupnega življenja.

Leonida in Albert Mrgole

Leonida in Albert Mrgole sta v skupnem delu in bivanju povezala njegov analitični razum in znanje ter njeno čustveno in intuitivno moč. Njuno partnersko življenje je polno izkušenj in preizkušenj, ki jih odprto delita na delavnicah in predavanjih. Dr. Albert Mrgole je sistemski družinski terapevt, psiholog, doktor sociologije in partnerski terapevt, ki deluje po načelih v čustva usmerjene terapije. Leonida že od leta 1994 deluje kot refleksoterapevtka, zadnjih 10 let pa se izobražuje in sodeluje kot koterapevtka in svetovalka na skupnih partnerskih svetovanjih z možem. Zakonca Mrgole sta ustanovitelja Zavoda Vezal. Skupaj sta napisala uspešnico Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, ki je letos doživela prevod v angleščino.