Pripravljeni na ljubezen

Vsi govorijo o tem, da bi morali imeti radi sebe, nihče pa o tem kaj to pravzaprav pomeni in kako to doseči. Osebe, ki se imajo rade niso narcisoidne, prepotentne, arogantne. To tudi niso osebe, ki mislijo, da so bolj vredne od drugih. So pa osebe, ki se zavedajo svoje vrednosti, da si zaslužijo ljubezni, spoštovanja, razumevanja in pozornosti. Zahtevajo dobiti tisto kar si zaslužijo. Eden od najenostavnejših in najelegantnejših načinov, kako razvijamo ljubezen do sebe, je, da v sebi ustvarimo spoštovanje – spoštovanje do tega kar funkcionira v nas in okrog nas. Iz tistega kar je torej dobro v nas in funkcionira bi morali 'vzeti' dovolj spoštovanja in samozaupanja, modrosti in energije, da se lahko borimo z določenimi slabostmi, pomanjkljivostmi in neuspehi. V pomoč so nam vsakodnevne mini duhovne vaje, da se spomnimo tega, kar smo, naših vrlin, kaj se aktivno trudimo postati in v čemer uživamo. Spomniti moramo naše srce, kaj si želi slišati – in to je ljubezen. Da naše srce čuti, da ljubi in je ljubljeno.

Bruno Šimleša

Bruno Šimleša je najbolj prodajani hrvaški avtor popularne psihologije in duhovnosti. Na Hrvaškem je objavil 8 knjig, dve pa tudi v Sloveniji – Šola življenja in Ljubeznoslovje.

V knjigi Šola življenja opisuje razvijanje zdravega odnosa do sebe, v Ljubeznoslovju pa piše o ljubezni in odnosih z drugimi – katere so najpogostejše zmote v ljubezni, ter kako privabiti in zadržati ljubezen. Vedno ga zanima odgovor na vprašanje “kako”? Ker večina nas dobro ve, kaj bi bilo potrebno narediti, vendar ne vemo kako. Kako razviti ljubezen do sebe, kako se obsoditi na iskrenost v ljubezni, kako biti prisoten v današnjem trenutku… Vedno je najpomembnejše odgovoriti na vprašanje “kako”. Teorija je večini jasna, a njega v knjigah in na predavanjih zanima praksa!

Po stroki je sociolog, poročen 9 let in očka šestletne hčerke.