Čutim, torej sem

Prave osebnostne rasti ni brez odnosov. Da se v odnosih znajdemo, je skozi odraščanje potrebno razviti kopico veščin. Sposobnost upravljanja s čustvi se zdi temeljna med njimi, saj ravno čustva odločilno zaznamujejo odnose. Žal jih lahko tudi najbolj zapletejo. Bolj ko so odnosi intimni, bolj to velja. Zakaj imamo težave s sabo in v odnosih? Kje začeti njihovo reševanje? Kaj je upravljanje s čustvi, kako se ga "učiti"? Zakaj je stik s telesom pri tem ključnega pomena? Kako izražanje čustev vidno in nevidno vpliva na druge? Na predavanju bomo iskali odgovore na ta vprašanja, da bi se zavedli izjemnega pomena čustev za vsakega od nas. In preko tega za vse naše odnose.
Gre za izvirno, povsem na novo pripravljeno INTERAKTIVNO predavanje, na katerem boste lahko v živo preizkusili ključne teme s predavanja. Udeleženci, ki bodo to želeli, bodo lahko skozi preproste vaje in igro vlog preizkusili in občutili povezanost telesa, čustev in misli. Če se želimo naučiti upravljati s čustvi, nikakor ni dovolj samo razumeti in vedeti, ampak je treba vse tudi začutiti. Šele stik s telesom odpira vrata do trajnih uvidov, ki nas spremenijo za vedno. Z dogodka boste odšli bogatejši za jasno zavedanje, zakaj sta ti dve veščini tako izjemnega pomena za vsakega od nas in še posebej za naše odnose. Morda pa vam uspe narediti korak v boljšem obvladovanju obeh veščin.

Izidor Gašperlin

Partnerski in družinski terapevt z bogatimi izkušnjami z mnogih področij. Med drugim je bil učitelj, inovator, dolga leta direktor in uspešen fotograf. Več let je svetoval v Partnerski in družinski posvetovalnici na portalu Med.Over.Net, zadnja leta pa v časopisu Nedelo. Ob dolgoletnem terapevtskem delu se vedno bolj posveča tudi delavnicam in predavanjem za splošno javnost, šole in podjetja. Osrednja tema njegovih predavanj je ozaveščanje o izjemnem pomenu čustev za odnose. Lani je izdal uspešnico “Čutim, torej sem!”, v kateri na izviren in iskriv način preko čustev povezuje osebno rast, duhovnost in psihologijo.