Ne grem na kolena 🙂

Smo ljudje, ki so nas že starši naučili vljudnega in odgovornega vedenja, ubogljivosti in neproblematičnosti. Navajeni smo skloniti glavo, požreti zamero in se prikloniti. Stisnjeni v kot čakamo, da se situacija umiri in nadaljujemo z ustaljenim načinom življenja. Dokler se nekoč ne vprašamo ... ?

In smo ljudje, ki se upiramo in trmasto vztrajamo pri svojem. Kljub temu, da nas naša trmoglavost praviloma pripelje v konfliktne situacije, v nove in neznane zgodbe, se ne damo. Rinemo z glavo skozi zid in naredimo vse, da ne bi padli na kolena.

Kdaj in komu je dobro popustiti? Čemu se odpovemo v obeh primerih in kaj pridobimo? Kje je prava meja? Kdaj zadovoljiti naše potrebe in zahteve?

Dr. Vesna Vuk Godina

Vesna Vuk Godina je doktorica sociolških znanosti in profesorica socialne in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti v Mariboru in na FDV v Ljubljani. Temperamentna in kritična predavateljica svoje mnenje vedno deli odkrito in neposredno. Njena predavanja sprožijo veliko zanimanja in udeležencev nikoli ne pustijo ravnodušnih. Svoja stališča jasno izraža tudi v kolumnah več slovenskih medijev. Je strastna raziskovalka, predavateljica, avtorica in mama. V letu 2015 je izdala knjigo Zablode postsocializma.