UČENJE ZA ŽIVLJENJE – Vsebine za vsakdanje izzive

Odlične vsebine in imenitni strokovnjaki in motivatorji nas bodo od 27. marca do 22. junija opogumljali in navdihovali k aktivaciji za bolj srečno, zdravo in polno življenje. Kje? V šoli Učenje za življenje v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Z nami bodo navdihujoči soustvarjalci Učenja za življenje: Marko Juhant, dr. Aleksander Zadel, Bruno Šimleša, dr. Vesna Vuk Godina, Janez Škrabec, Leonida in Albert Mrgole, Martina Vrhovnik, Neli Rep, Izidor Gašperlin, Manca Košir, dr. Zoran Milivojević, Tjaši Artnik Knibbe, Petra Greiner in Matija Goljar.

Komaj čakamo na znanja, izkušnje in energijo, ki jo bomo delili!

Kako vzeti življenje v svoje roke ter kako učinkovito upravljati z osebno energijo. Cilj je ukrotiti divji tempo življenja, obvladati stres in imeti vedno na zalogi dovolj energije za kakovostno življenje. (Dr. Aleksander Zadel: Vem, da zmorem)
Če želimo biti uspešni v razvoju čustvene inteligence, moramo najprej spoznati sebe. Razviti moramo znati zavest o lastni osebnosti, željah, strahovih,… Moramo vedeti, kakšen je naš odnos do samega sebe, da ugotovimo zakaj imamo čustva kot jih imamo. (Dr. Zoran Milivojević: Čustvena pismenost v vsakdanjem življenju)
V pomoč, kako razvijati ljubezen do sebe so nam lahko vsakodnevne mini duhovne vaje, da se spomnimo tega, kar smo, naših vrlin, kaj se aktivno trudimo postati in v čemer uživamo. Spomniti moramo naše srce, kaj si želi slišati – in to je ljubezen. Da naše srce čuti, da ljubi in je ljubljeno. (Bruno Šimleša: Pripravljeni na ljubezen?)
Navajeni smo skloniti glavo, požreti zamero in se prikloniti. Stisnjeni v kot čakamo, da se situacija umiri in nadaljujemo z ustaljenim načinom življenja. Dokler se nekoč ne vprašamo … ? (Dr. Vesna Vuk Godina: Ne grem na kolena 🙂)
Danes je potrebno znati prepoznati priložnosti in jih izkoristiti, ko se pokažejo. Katere zgodbe in doživetja se danes najbolj prodajajo, kako svojo idejo realizirati – jo pripeljati od prve zamisli, do prvega eura prihodka. (Matija Goljar: Ali si upamo?)
Ljudje morajo vedeti, kam spadajo, imeti morajo identiteto. Skrb za okolje, v katerem poslujete, je izrednega pomena, saj na svetu niste sami. Zato nam ne sme biti vseeno; moramo si upati in moramo deliti. Ne ukvarjajmo se s stvarmi, na katere nimamo vpliva. (Janez Škrabec: Vsaka zgodba je lahko velika)
V resnici pelje v celovitost prav sposobnost človečne ranljivosti. “Ni lahko biti ranjen in ranljiv, a če si pogumen in obdržiš vero v življenje, te vmes sreča … ljubezen” pravi avtorica knjige Ranljiva, ki nas bo navdihnila s svojo zgodbo iz Camina, iz poti prisotnosti, prebujenosti in miline. (Tjaši Artnik Knibbe: Od ranljivosti do iskrivosti)
Tako ženska kot moška energija lahko prideta v popolnosti do izraza in moči šele ob sobivanju. No, tu pa pridejo prav kakšna uporabna navodila… Učenje za življenje jih razkriva kar precej! (Neli Rep: Ples ženske in moške energije)
Preizkusimo in občutimo povezanost telesa, čustev in misli. Če se želimo naučiti upravljati s čustvi, nikakor ni dovolj samo razumeti in vedeti, ampak je treba vse tudi začutiti. Šele stik s telesom odpira vrata do trajnih uvidov, ki nas spremenijo za vedno. (Izidor Gašperlin: Čutim torej sem)
Je to, da najdeš pravega partnerja, svojo sorodno dušo sreča ali morda obstajajo za to pravila? Kje delamo napake, da faza zaljubljenosti ne preide v dolgotrajno ljubezen? Kako preprečiti prepire, zavrnitve, umikanje in molk? Seveda obstaja način, da se ne boste počutili samski v partnerstvu.  (Leonida in Albert Mrgole: Samski v partnerstvu)
Lepota zagotovo zaobjema nešteto pomenov in ko jo pripišemo ženskam, lahko samo s občudovanjem ter hvaležnostjo opazujemo kreacijo narave. To kar mislimo, to smo, saj z mislimi ustvarjamo svojo realnost. Zato je pomembno, da se zavedamo, kako zelo lepo je biti ženska. (Martina Vrhovnik: Lepo je biti ženska)
Življenje zmeraj poteka zdaj, v tem trenutku. Kajti zdaj je vhod k najgloblji notranji blaženosti, k večni biti, k neskaljenemu veselju, radosti, po kateri hrepenimo vse svoje življenje. In v njem se nahaja naša moč. (Manca Košir: Živeti v sedanjem trenutku)
V divjem tempu hitro spregledamo tisto najboljše, kar otrok skriva v sebi in se osredotočimo na vzgojne izzive, ki nam pogosto jemljejo samozavest. Vse skupaj spremlja še občutek krivde, da z otrokom preživimo premalo časa, da se z njim ne ukvarjamo dovolj, da smo preveč popustljivi ali preveč kritični. (Marko Juhant: Vsak otrok je lahko izjemen)
Življenjska zgodba, ki bi lahko bila tudi tvoja. Izkušnja, ki jo zmorejo redki. Nauki, iz katerih se dvigneš iz lastnega pepela, močnejši kot kadarkoli prej. (Petra Greiner: Drugačnost je darilo vsakdana)

Toplo pozdravljeni in vabljeni k ogledu programa. PRIJAVE ODPRTE! Ne prezrite ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v SKUPNOSTI Učenje za življenje.

Mirjam, Lili, Iris